Πώς να αντιμετωπίσετε και να αποτρέψετε την ακμή του τριχωτού της κεφαλής

Πώς να αντιμετωπίσετε και να αποτρέψετε την ακμή του τριχωτού της κεφαλής

Η ακμή είναι λιγότερο συχνή στο τριχωτό της κεφαλής παρά σε άλλες περιοχές του σώματος. Ωστόσο, μπορεί να είναι εξίσου ενοχλητικό.

Οι φραγμένοι πόροι συχνά προκαλούν σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής ή στην ακμή του τριχωτού της κεφαλής. Η διατήρηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής καθαρισμού και η χρήση φαρμακευτικών σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάστασης.

Αυτό το άρθρο εξετάζει πώς ένα άτομο μπορεί να εντοπίσει την ακμή του τριχωτού της κεφαλής, αυτό που προκαλεί την ανάπτυξη της ακμής του τριχωτού της κεφαλής και συζητά τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Τι είναι η ακμή του τριχωτού της κεφαλής;

Η ακμή του τριχωτού της κεφαλής αναφέρεται στα σπυράκια και τα breakouts που αναπτύσσονται στο τριχωτό της κεφαλής ή στη γραμμή των μαλλιών.

Η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αναπτυχθεί όταν τα θυλάκια των τριχών είναι φραγμένες από μια συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος ή περίσσειας σμήγματος, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο θυλάκιο των τριχών. Το σμήγμα είναι το φυσικό λάδι που παράγεται από σμηγματογόνους αδένες για να σχηματίσει ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα.

Οι πόροι ενός ατόμου μπορούν επίσης να φράσσονται αν δεν πλένουν τα μαλλιά τους συχνά ή φορούν τακτικά καλύμματα κεφαλής που προκαλεί τριβή στο τριχωτό της κεφαλής.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) σημειώνει ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν προσκρούσεις ή σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής τους όταν χρησιμοποιούν ορισμένα σαμπουάν, κλιματιστικά ή σπρέματα μαλλιών.

Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος ξεμπλοκάρισμα ονομάζεται Acne Cosmetica, η οποία αναφέρεται στην ακμή του τριχωτού της κεφαλής που αναπτύσσεται κατά τη χρήση προϊόντων που έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά ή το δέρμα.

Επιπλέον, οι οργανισμοί που μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή περιλαμβάνουν:

  • μύκητες
  • staphylococcus epidermidis
  • propionibacterium acnes

θεραπεία για ακμή της κεφαλής

Ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί μια τοπική, φαρμακευτική θεραπεία για την ακμή του τριχωτού της κεφαλής.

Τα φαρμακευτικά τοπικά προϊόντα για ακμή της κεφαλής μπορούν να αγοραστούν χωρίς συνταγή. Τα κοινά συστατικά σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Σαλικυλικό οξύ: Πρόκειται για ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος για την καταπολέμηση της ακμής. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην εκκαθάριση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, διασπώντας τους δεσμούς μεταξύ τους.
  • Γλυκικό οξύ: Αυτό το οξύ μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα βακτήρια και το σμήγμα.
  • Ketoconazole: Ένας αντιμυκητιασικός παράγοντας, η κετοκοναζόλη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κόκκινου ή του λωρίδα.
  • Ciclopirox: Το Ciclopirox είναι ένας αντιμυκητιασικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος και προστίθεται συχνά σε σαμπουέρ, βενζοϋλικό υπεροξείδιο: ένα αντιβακτηριακό συστατικό, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου βοηθά στην εξάλειψη του βακτηρίου προπιονίου ACNES, που μπορεί να υπάρχει στην ακμή του τριχωτού της κεφαλής.

Για την επίμονη ακμή του τριχωτού της κεφαλής και τα συμπτώματα όπως η τριχόπτωση και η φλεγμονή, ένα άτομο μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να συζητήσει τις ακόλουθες θεραπείες με γιατρό:

  • Τοπικά αντιβιοτικά αλοιφές
  • Ενέσεις στεροειδών
  • Στοματικά αντιβιοτικά
  • αντιισταμινικά για αλλεργικές αντιδράσεις
  • Για σοβαρή ακμή, όπως η ισοτρετινοΐνη

μάθετε περισσότερα για τα αντιβιοτικά για την ακμή.

Ένα άτομο με ακμή του τριχωτού της κεφαλής θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο έναν τύπο θεραπείας του τριχωτού της κεφαλής τη στιγμή, εκτός εάν κατευθύνεται διαφορετικά από γιατρό. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο για ένα άτομο να παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των μεμονωμένων προϊόντων ενάντια στην ακμή του τριχωτού της κεφαλής.

Τι προκαλεί ακμή στο τριχωτό της κεφαλής;

Η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να ποικίλει στην εμφάνισή της. Μερικές φορές, η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να μοιάζει με μικρά σπυράκια ή zits στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτά τα σημεία μπορούν να αναπτυχθούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μπορεί να αισθάνονται φαγούρα και πληγή.

Σε άλλες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει σπυράκια κατά μήκος των μαλλιών τους ή να έχει οδυνηρά χτυπήματα ή κύστεις κάτω από το δέρμα.

Τα σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής εμφανίζονται όταν ένα θυλάκιο πόρων ή τριχών παίρνει φραγμένο με νεκρά κύτταρα δέρματος ή σμήγμα.

Τα βακτήρια, η ζύμη ή τα ακάρεα μπορούν επίσης να μπουν στους πόρους και να προκαλέσουν αντίδραση.

Οι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή στο τριχωτό της κεφαλής περιλαμβάνουν: αφήστε τις θεραπείες ή το τρίχωμα

  • Μην πλύνετε τα μαλλιά αρκετά καλά
  • Περιμένοντας πολύ μετά από μια προπόνηση για να πλύνετε τα μαλλιά
  • εφίδρωση ενώ φοράτε ένα κεφάλι που καλύπτει το κεφάλι , ειδικά εάν προκαλεί τριβή
  • Ειδικά μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής περιλαμβάνουν:

    • Οι ζυμομύκητες από την οικογένεια Malassezia
    • Staphylococcus epidermidis
    • propionibacterium acnes
    • Staphylococcus aureus
    • Demodex Folliculorum

    Η διατροφή ενός ατόμου μπορεί επίσης να συνδεθεί με την ακμή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην πρόοδο της δερματολογίας και της αλλεργολογίας υποδηλώνει ότι μια δίαιτα υψηλή σε ζαχαρούχους υδατάνθρακες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ακμής.

    συμπτώματα ακμής του τριχωτού της κεφαλής

    Το AAD δηλώνει ότι τα άτομα με ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να παρατηρήσουν ότι έχουν:

    • Το μέτωπο, ή στο πίσω μέρος του λαιμού
    • Whiteheads στο τριχωτό της κεφαλής ή στα μαλλιά
    • στενά συσκευασμένα χτυπήματα
    • χτυπήματα στο τριχωτό της κεφαλής που είναι οδυνηρά

    Μερικοί άνθρωποι μπορούν επίσης να αναπτύξουν προσκρούσεις που μπορούν να αισθάνονται, αλλά δεν είναι σε θέση να δουν.

    Πρόληψη της ακμής του τριχωτού της κεφαλής

    Η υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην αποφυγή φραγμένων πόρων. Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει τα μαλλιά του όποτε αρχίζει να αισθάνεται λιπαρό και μετά από κάθε προπόνηση.

    Για να θεραπεύσετε την ακμή του τριχωτού της κεφαλής και να αποτρέψετε περαιτέρω φλεγμονώδεις, ένα άτομο μπορεί να εξετάσει: Πλύσιμο μαλλιών σύντομα μετά την άσκηση

  • αποφεύγοντας τη χρήση πάρα πολλών προϊόντων για τα μαλλιά, όπως τα σπρέι μαλλιών και τα πηκτώ Ημερολόγιο για να διαπιστωθεί εάν ορισμένα τρόφιμα προκαλούν φλόγες εάν ένα άτομο πιστεύει ότι η διατροφή τους μπορεί να προκαλεί ακμή στο τριχωτό της κεφαλής
  • Μάθετε περισσότερα για τα καλύτερα σαμπουάν για ακμή στο τριχωτό της κεφαλής.

    Για μερικούς ανθρώπους, το πλύσιμο των μαλλιών τους σπάνια μπορεί να προκαλέσει ακμή στο τριχωτό της κεφαλής. Για άλλους ανθρώπους, το πλύσιμο των μαλλιών τους πολύ συχνά μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα προστατευτικού σμήγματος, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ερεθισμού της κεφαλής.

    Ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να μιλήσει με έναν δερματολόγο για να μάθει την καλύτερη ρουτίνα φροντίδας μαλλιών για το δέρμα του.

    Τύποι ακμής του τριχωτού της κεφαλής

    Οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής, τα οποία, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019, μπορούν να είναι:

    • Ήπια: αυτό Συνήθως περιλαμβάνει whiteheads και σπυράκια, τα οποία είναι φραγμένοι πόροι στο δέρμα.
    • Μέτρια: Τα άτομα με μέτρια ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αριθμό φλεγμονώδους σπυράκια, που ονομάζονται papules, που είναι ορατά στην επιφάνεια του δέρματος. Ένα άτομο μπορεί επίσης να έχει φλύκταινες, τα οποία είναι γεμάτα με πύον.
    • Σοβαρές: Ένα άτομο με σοβαρή ακμή θα έχει περισσότερους παλμούς και φλύκταινες και το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αναπτύξει οζίδια και κύστεις, που μπορεί να είναι επώδυνες.

    Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κοινούς τύπους δερματικών χτυπημάτων.

    Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα χτυπήματα και τα σπυράκια ενδέχεται να εμφανιστούν στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό της ακμής του τριχωτού της κεφαλής. Αυτοί οι λόγοι μπορούν να περιλαμβάνουν:

    • Η θυλακίτιδα του τριχωτού της κεφαλής: η θυλακίτιδα του τριχωτού της κεφαλής είναι μια σχετική κατάσταση όπου τα βακτηρίδια, οι μολύνσεις ζύμης ή οι ελκυστικές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής προκαλούν μολυσμένα και φλεγμονώδη θύλακα των τριχών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα κόκκινα χτυπήματα που μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος.
    • Seborrheic δερματίτιδα: η σμηγματορροϊκό δερματίτιδα είναι μια κοινή κατάσταση που προκαλεί πιτυρίδα και συχνά αφήνει το κόκκινο και το λωρίδες του τριχωτού της κεφαλής. Η επιλογή στην περιοχή μπορεί να προκαλέσει πρόσθετο τραυματισμό, οδηγώντας σε σημάδια που μοιάζουν με σπυράκια.
    • Pilar Cysts: Οι κύστεις Pilar είναι σκληρές προσκρούσεις γεμάτες με κερατίνη που σχηματίζονται κοντά στη ρίζα των μαλλιών. Σε αντίθεση με την ακμή του τριχωτού της κεφαλής, αυτά τα χτυπήματα συνήθως δεν έχουν λευκό κεφάλι.

    Σε άλλες περιπτώσεις, οι προσκρούσεις στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκινικών κυττάρων, όπως το καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων.

    Πότε να δείτε έναν γιατρό

    Ένα άτομο πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να δει έναν γιατρό εάν πιστεύουν ότι έχουν σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής τους. Ένα άτομο μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναζητήσει ιατρικές συμβουλές εάν παρατηρήσει οποιαδήποτε σημάδια λοίμωξης σε οποιοδήποτε από τα σπυράκια του τριχωτού της κεφαλής, όπως ο πόνος, η φλεγμονή ή το πύον.

    Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα σημάδια ενός μολυσμένου σπυράκια.

    Ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί να σημειώσει οποιαδήποτε προϊόντα τρίχας που χρησιμοποιούν σε περίπτωση που μπορεί να είναι η αιτία της ακμής του τριχωτού της κεφαλής.

    Το AAD δηλώνει ότι όταν η ακμή του τριχωτού της κεφαλής ενός ατόμου προκαλείται από προϊόντα περιποίησης δέρματος ή μαλλιών, η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να απομακρυνθεί από μόνη της μετά από τις μεμονωμένες στάσεις χρησιμοποιώντας τα προϊόντα.

    Περίληψη

    Τα σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής είναι σχετικά κοινά και αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο με την ακμή σε άλλα μέρη του σώματος.

    Κατά τη θεραπεία της ακμής του τριχωτού της κεφαλής, ένας δερματολόγος θα συνιστούσε συχνά τοπικά φάρμακα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν καθημερινά φαρμακευτικά σαμπουάν.

    Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει να λάβει προληπτικά μέτρα για να βελτιώσει την ακμή του τριχωτού της κεφαλής, όπως η αλλαγή των προϊόντων φροντίδας των μαλλιών τους ή η αύξηση ή η μείωση της ποσότητας που πλένουν τα μαλλιά τους συνολικά.

    Η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί μερικές φορές να είναι ένα σημάδι πιο σοβαρών συνθηκών. Εάν ένα άτομο διαπιστώσει ότι η ακμή του τριχωτού της κεφαλής δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία, μπορεί να επιθυμούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό για να αναζητήσουν άλλες θεραπείες ή διαγνώσεις.

    Ιατρικές ειδήσεις Σήμερα έχει αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    Tags: No tags

    Comments are closed.